Een gezonde leefomgeving, niet alleen voor vandaag en morgen, maar ook voor de volgende generaties. (besparen op energie) Het verbruik van energie speelt hierin een belangrijke rol. Wij stellen het besparen op energie centraal en streven naar een hoge kwaliteit wat betreft product en dienstverlening. Zo investeren wij in ons cultuurgoed, het milieu en ons welzijn.

Zonnepanelen leveren duurzame energie rechtstreeks aan uw meter (Voordelen Zonne Energie), waarbij elk opgewekt kilowattuur (kWh) wordt gesaldeerd met uw verbruik. Zo wordt u minder afhankelijk van uw leverancier en bespaart u op energiekosten. Een set van 9 zonnepanelen wekt naar verwachting 2250 kWh op. Uitgaande van een gelijkblijvende energieprijs van € 0,22 levert dit een jaarlijkse besparing op van €495,-.

De terugverdientijd van een set zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren. Met name de onvoorspelbaarheid van deze factoren maakt dat dergelijke berekeningen nogal variëren. Aannames over toekomstige energieprijzen zijn moeilijk te maken. Gemiddeld genomen zal een set zonnepanelen zich tussen de acht en twaalf jaar terugverdienen. Benieuwd naar uw terugverdientijd? Neemt u contact met ons op voor een persoonlijke indicatie. Op basis van uw jaarafrekening en de beschikbare ruimte op het dak kunnen we u een passende berekening voorleggen.

Bespaar in elk seizoen, een groen dak (Sedum Dakbedekking) verkoelt in de zomer en isoleert in de winter. Een groen dak kan tot 21⁰C koeler zijn dan een plat dak. Het vermindert de behoefte aan airconditioning en geeft een merkbaar verschil in temperatuur in de ruimtes direct onder het groen. In de winter is het effect omgekeerd en houdt het groene dak de warmte binnen. Er wordt bespaard op gas terwijl de ruimte warmer aanvoelt.

Omdat een groen dak beter verkoelt dan dat het isoleert, is het mogelijk extra isolatie te plaatsen onder het groene dak. Een zogenaamd omkeerdak is een bouwfysisch veilige constructie: de dakbedekking fungeert als dampremmer aan de warme kant, de isolatie bevindt zich aan de koude kant. Geëxtrudeerd polystyreen isolatieplaten (XPS) worden op de dakbedekking geplaatst en het groene dak fungeert als ballast. Extra warme winters, koele zomers.

De voordelen
• Verdubbeling levensduur dakafwerking
• Opvang en vertraagde afvoer van regenwater
• Goede combinatie met zonnepanelen; verhoogde efficiëntie door een lagere omgevingstemperatuur
• Geluiddempende werking
• Verbeterde luchtkwaliteit door de opvang van fijnstof
• Meer groen en natuur in de stad

Dubbel glas isoleert. U bespaart op het gasverbruik en de ruimte zal warmer aanvoelen. Ook vermindert glasisolatie geluidsoverlast en verhoogt het de inbraakveiligheid. Meer comfort tegen lagere kosten. (isolatiewaarde dubbel glas)

Monumentaal dubbel glas bestaat uit een buitenruit en een binnenruit, op afstand gehouden door een aluminium afstandshouder. De tussengelegen ruimte heet een spouw. Door de sponningen van het bestaande raam te verdiepen is het mogelijk om dubbele beglazing in het bestaande kozijn te plaatsen. Dubbel glas 4-6-3 staat voor een buitenruit van 4 mm, een spouw van 6 mm en een binnenruit van 3 mm. Omdat het glas dunner is dan ‘normaal’ dubbel glas past het ook in stalen, aluminium of kunststof kozijnen.